Instanbul

istanbul

Istanbul dankt zijn historische betekenis en zijn verbazingwekkende culturele en architecturale erfgoed zijn perfecte strategische ligging , op het breukvlak van de Bosporus die Europa en Klein-Azië te scheiden.

Gedurende het grootste deel van zijn 2500 jaar lange geschiedenis , de stad ( eerst bekend als Byzantium , vervolgens als Constantinopel en sinds 1930 als Istanbul ) was een smeltkroes van culturen . Vandaag de dag , de bevolking van meer dan 13 miljoen is bijna uitsluitend Turks, en veel van de mensen zijn recente migranten uit provinciale Turkije , gelokt door de belofte van banen en carrières in dit levendige , snel groeiende stad.

Istanbul is niet langer hoofdstad van het land , maar is economische en culturele grootmacht Turkije – status onderstreept door haar rol als Europese culturele hoofdstad in 2010 en de toekenning van het UNESCO-werelderfgoed te veel van de belangrijkste bezienswaardigheden , die variëren van een prachtig Ottomaanse moskeeën en Byzantijnse kerken en catacomben aan de kolommen van de hellenistische tempels en de overblijfselen van de massieve middeleeuwse stadsmuren .

Maar er is meer naar Istanbul dan Byzantijnse en Ottomaanse erfgoed. Een snel groeiende economie heeft bijgedragen aan een bloeiende kunst en muziek scene , met een overvloed aan nieuwe bars , clubs , prive kunstgaleries , restaurants en designer fashion outlets .

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s