Over Turkije

turkije

Turkije is op de twee continenten Europa en Azië, is de hoofdstad Ankara, het culturele centrum van Istanbul. De belangrijkste luchthavens in het land zijn Istanbul, Izmir, Ankara en Antalya, op veel plaatsen zijn er andere vliegvelden. Hoewel de luchttemperatuur en de watertemperatuur aan de Turkse Riviera laten zwemmen in de herfst, Turkije is een typische zomerbestemming. Bijgevolg is de directe verbindingen van Duitsland naar Turkije verminderen merkbaar in het laagseizoen. De identiteitskaart of paspoort is vereist voor toegang tot Turkije, zullen automobilisten altijd een paspoort nodig.

De officiële taal is Turks, Koerdische minderheid spreekt ook Koerdisch (Kurmanji). Het gebruik van de Koerdische plaatsnamen en het spreken van de Koerdische taal is weer toegestaan, maar vakantiegangers moeten gebruiken in geval van een enquête na bestemming door Turkse grenswachten zelfs met een bestemming in Koerdistan de Turkse plaatsnamen.

De munteenheid van Turkije is de Turkse Lira in Turkse steden en toeristische centra kan meestal worden betaald met een creditcard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s