Turkije Informatie

Turkije-logo2

Dankzij de enorme diversiteit , is het moeilijk om Turkije te verslaan . Het land lijkt te bestaan ​​uit menigten – van mensen , natuurlijke landschappen , culturen . Het is een land van grote open ruimten , massieve bergketens , vruchtbare valleien en ruige kustlijn , snel groeiende steden en slaperige dorpjes , bruisende neon verlichte badplaatsen , onbewoonde stranden. Talloze golven van invasies , opstanden en voortdurende immigratie hebben een land dat bezoekers kunnen verrassen met de breedte en diepte van de culturele smeltkroes , niet alleen in de grote steden, maar in het hele land , met Koerden , Grieken , Arabieren en nog veel meer groepen die zijn gemaakt te vinden .

Een rijke geschiedenis heeft voortdurend gevormd Turkije , terwijl het verlaten van onuitwisbare sporen – het land overspoeld met historische bezienswaardigheden en archeologische wonderen in een gevarieerd en mooi landschap . De Middellandse Zee is doorspekt met goed bewaarde Grieks-Romeinse steden zoals Pergamom en Efeze , terwijl de sobere en ruige Anatolische hoogvlakte heeft grotkerken verborgen in het onwaarschijnlijke sprookjesachtige landschap van Cappadocië .

Afgezien van de historische overblijfselen , is er veel te bewonderen over het hedendaagse Turkije. Eerst bezoekers naar Istanbul , dat is niet de hoofdstad , maar nog steeds erg veel van de pols van de natie , zal worden overspoeld met keuzes. Er zijn Romeinse aquaducten , Byzantijnse kerken en Ottomaanse moskeeën en paleizen te zien . Maar er zijn ook cafes om frequent, Grote Bazaars sensatie op , hammams te bezoeken en clubs om de hele nacht dansen in de stad Thrums met een constante drukte, maar voor degenen die willen om uit te stappen van het geschreeuw , zijn er tal van plaatsen om de eenzaamheid te zoeken en te rusten.

Toch , het land is enorm , en Istanbul is slechts een stukje van Turkije puzzel. Strandliefhebbers kunnen verdrijven zonnige dagen in de immer populaire resorts van Bodrum , Marmaris en Izmir aan de Turkse Egeïsche Zee en de Middellandse-Zeekust . Ankara, de onwaarschijnlijke hoofdstad , kan minder van een attractie , maar gelegen in centraal Anatolië , het is waardig van een paar dagen onderzoek al was het maar om het contrast tussen de nieuwe, moderne stad en de oude citadel die nog steeds te zien . Hier kunnen bezoekers een inzicht in een ander aspect van de traditionele Turkse cultuur weg van de meer Europese gevoeligheden van Istanbul te achterhalen.

Hoe diep zijn verleden , Turkije is nu een duwende en dynamische samenleving die het navigeren is de culturele , economische en politieke veranderingen , terwijl bewust op zoek naar de beste van de multiculturele erfgoed en aloude traditie van gastvrijheid behouden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s