Antalya

alanya

De stad Antaya is prachtig gelegen aan de Golf van Antalya aan de Turkse Middellandse Zeekust , Alanya is een geliefde vakantieoord aan zee en bestaat in deze vorm reeds meer dan 800 jaar.  Europese toeristen komen hier voor een groot deel om dezelfde redenen als de Seltsjoeken al eeuwen geleden,  de zee is warm en zacht, de stranden strekken zich kilometers uit en de stad heeft een bijzonder interessante geschiedenis. Het zuidelijke deel van de stad is het meest toeristische- georiënteerd, hoewel gelukkig dankzij een hoogte  beperking de wildgroei van grote resorts is beperkt , is er  echter de gebruikelijke verzameling van resort-achtige hotels en toeristische georiënteerd vermaak in Alanya . De haven is een centrum van activiteit , vooral ’s nachts , en als je moe bent van relaxen op het strand , zijn er verschillende bezienswaardigheden, zoals de Damlatas Caves, het kasteel van Alanya en de Rode Toren te bezoeken. Alanya wordt geflankeerd door het met pijnbomen beboste Taurus gebergte en op een half uur rijden buiten de stad kunnen bezoekers genieten van een spectaculair uitzicht , evenals de charme van de kleine , landelijke dorpjes waar het leven nog steeds geleefd word zoals het altijd was.

Alanya heeft een verscheidenheid van goede winkels, en een deel van de pret is het perfectioneren van uw onderhandeling technieken. Buiten etenswaren, kan worden onderhandeld over alles en wordt dat ook van u verwacht, wanneer geduld is de sleutel,  kan men kortingen verwachten van 30 tot 50 procent.
Alanya biedt een aantal uitstekende sieraden/juwelen winkels, evenals lederwaren en kleding winkels, een lokale markt, en de gebruikelijke toeristische spulletjes. Waterpijpen en tabak zijn populaire souvenirs uit Alanya, evenals Turkse thee sets.

Alanya heeft een groot scala aan restaurants, catering voor een verscheidenheid aan smaken, van traditioneel Turks eten tot McDonalds. Enkele favorieten zijn de traditionele Turkse gerechten, zoals een heerlijke Ottomaanse stoofpot. Probeer een kebab of mezze schotel, gevolgd door een koude Efes bier voor een authentiek Turks ervaring. Als je eet van straatverkopers, bedenk dan dat u de prijs van uw maaltijd kunt afdingen, afdingen wordt afgekeurd in restaurants en supermarkten, echter. Probeer de lokale specialiteiten, zoals baklava en de dikke Turkse koffie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s